Wie is Mariën van Raan?

Hij doet in het inspireren van mensen. Dat is de korte versie.

Mariën van Raan (56) onderneemt sinds 1994 en is inmiddels een veelvraat in het vergaren en onderzoeken hoe mensen optimaal kunnen presteren. Mensen met ambitie en een hart om anderen te helpen. Mensen die obstakels hebben overwonnen en sterk zijn.

Mariën werkt vanuit intuïtie en 25 jaar commerciële ervaring met een sociaal karakter.
Dit zijn een aantal ervaringen;


Waar behalen mijn klanten de meeste resultaten in; 

Franchiseformules opzetten en optimaliseren

Individuele businesscoaching voor ondernemers

Spirituele deep-coaching voor vrouwelijke ondernemers

Sociale verkooptrainingen voor verkooporganisaties 

Presenteren voor sprekers en coaches vanuit story-telling.

Mijn korte levensverhaal

De eerste stap begon in de verkoopwereld en dat was afgrijselijk. Ik moest deur aan deur alarmsystemen verkopen aan particulieren. Heel veel nee's verzamelen hopende dat er ergens  een ja uitkwam.

Na een aantal maanden gingen de ja's omhoog en de nee's omlaag. Mijn geheim was dat ik me heel snel kon verplaatsen in de ander en daardoor snel vertrouwen kreeg van de klant. Dit resulteerde in hoge verkoopcijfers waardoor ik aangesteld werd om het aan anderen te leren.

Ik werd rijk

Toen begon het echt voor mij.

Ik stapte in een franchiseformule als ondernemer en begon met het rekruteren, trainen en inspireren van mensen. Na een jaar of zes stonden er vijf verkoopkantoren met ongeveer honderd werknemers en een omzet van meerdere miljoenen. 

Het was een leven waarvan ik altijd gedroomd had. Lekker veel geld verdienen, mooie sportauto rijden, prachtig huis bezitten, imponeren met geld en laten zien dat ik het had gemaakt. Als ik terugkijk dan moet ik hard lachen. Het leek wel een film waar geen eind aan kwam.

Ik werd arm

Einde oefening

Toen ik hoorde dat een partner (geldschieter) door allerlei schandalen op de fles ging, ging het hard. Hard achteruit. We werkten toen samen met Tyco en die ging op de fles door allerlei schandalen in Amerika.

Weg Tyco/Enron en ook weg Mariën met zijn gladde leventje. Ik zat opeens met heel veel personeel dat ik door moest betalen. Een paar maanden ben ik door blijven ploeteren alleen kwam er geen omzet binnen. Ik moest de tent sluiten. Veel geld verdiend en alles weer kwijt geraakt. 

 

Ik had er genoeg van

Daarna ging ik een bedrijf helpen met 15 saleskantoren in Nederland waar een paar honderd verkopers werkten. Zes dagen per week ging ik door het land om verkopers te trainen en te enthousiasmeren. Maandelijks gaf ik speeches in zalen om de boel flink te hypen. Maar op een gegeven moment ging het vuurtje uit in mij. Ik vond er geen ruk meer aan en barstte vaak in tranen uit. 

Bijna dood

Lichtgewicht

Ik ben roekeloos geweest in alles. Met geld, met seks, met stomme investeringen en een ongezond leven en dat zorgde dat ik in het ziekenhuis te horen kreeg dat ik op het randje van de dood balanceerde. We zitten hier in 2015 met een gewicht van 42 kg en een lichaam vol met aids.

Uit de dood

Geen angst meer

Uit de dood opgestaan door veel liefde van familie, vrienden en de goede zorg van de artsen ben ik weer gaan zoeken om mijzelf nuttig te maken. Geen cent op zak, geen huis, geen glitter en glamour maar wel veel levenservaring. Momenteel ben ik gezond en kan ik mijn levensverhaal ten goede gebruiken om anderen te inspireren. Dit levensverhaal is maar een kleine opsomming van het geheel. Het inspireert mij om jouw verhaal tot leven te brengen omdat ik weet dat andere mensen hier veel energie uit kunnen halen. Het enige wat nodig is dat je vanuit kwetsbaarheid jouw verhaal wilt delen. 

Jouw verhaal

Vanuit shit ontstaat nieuw leven

In jouw levensverhaal zitten ook allerlei momenten die je kunt gebruiken om anderen te inspireren. Je kunt heel negatief kijken naar alles wat niet is gelukt of je gaat het gebruiken. Dit laatste heb ik gedaan en om je een metafoor mee te geven. "Vanuit shit (mest) ontstaan de prachtigste dingen". Vanuit mest groeien de mooiste planten, bossen, landschappen, etc..

Laten we eens een gesprek aangaan om jouw verhaal op de kaart te zetten en anderen hiermee te inspireren. 

Mariën van Raan

Korte introductie

Wat vind Herman Chow van de manier van coaching?

Professioneel fotograaf voor ondernemers en bedrijven.

https://www.hermanchowphotography.com/

BOEK Mariën VOOR JE ORGANISATIE. (Vanaf 15 personen) of boek een gesprek voor individuele coaching. 

Een dagdeel vol inspiratie, inzichten, verhalen en humor.

Mariën verzorgt seminars in heel Nederland. Over sales, doorzettingsvermogen en de beste versie van jezelf zijn. 

In de afgelopen 25 jaar heeft Mariën ervaring opgedaan als spreker, trainer en coach in commerciële organisaties met jonge verkopers, coaches, zzp'ers en salesmanagers. 

Boek nu een voorgesprek
In een telefoongesprek of beeldtelefoon van ongeveer een uur neem je met Mariën de belangrijkste inhoudelijke punten door.

Doel: een sessie creëren waar opdrachtgever en deelnemers echt iets aan hebben.

Je kunt ook appen voor een voorgesprek

Doelgroep

  • Verkopers
  • Coaches
  • Zzp'ers
  • Jonge ondernemers
  • Vrouwelijke ondernemers
  • Salesmanagers
  • Franchise ondernemingen

Graag tot snel

Mariën van Raan
info@aaacoaching.nl
Whats-app 0657011634

Voor gratis trainingen om sociaal te verkopen; http://vanraancoaching.nl/de-kracht-achter-sociale-en-inspirerende-salesgesprekken2/