Wie is Mariën van Raan?

Hij doet in het inspireren van mensen. Dat is de korte versie.

Mariën van Raan (57) onderneemt sinds 1998, is Rotterdammer en is inmiddels een veelvraat in het vergaren en onderzoeken hoe mensen optimaal kunnen presteren. Mensen met ambitie en een hart om anderen te helpen. Mensen die obstakels hebben overwonnen en sterk zijn. Zoals Rotterdammers zeggen, "niet lullen maar poetsen'.

 

Mariën werkt vanuit intuïtie, praktijkkennis, heeft 25 jaar commerciële ervaring met een sociaal karakter.

Dit zijn een aantal ervaringen;

Franchiseformules opzetten en optimaliseren

Individuele business-coaching voor ondernemers

Spirituele deep-coaching voor  ondernemers

Sociale verkooptrainingen voor verkooporganisaties 

Presenteren voor organisaties vanuit story-telling.

Inspireren van ondernemers met als doel dingen beter willen maken

Mijn korte levensverhaal

De eerste stap begon in de verkoopwereld en dat was afgrijselijk. Ik moest deur aan deur alarmsystemen verkopen aan particulieren. Heel veel nee's verzamelen hopende dat er ergens een ja uitkwam.

Na een 1 maand sukkelen gingen de ja's omhoog en de nee's omlaag. Het enige wat ik anders deed is minder spreken en beter luisteren. Minder de verkoper uit te hangen en echte interesse en meer aandacht tonen. Minder eigen resultaten behalen en aandacht voor het resultaat van de klant. Hierdoor werd ik de beste verkoper van Nederland en mocht ik het anderen leren. Toen deze verkopers ook meer resultaat behaalde werd ik uitgenodigd om een eigen crew te beginnen. 

Ik werd rijk

Toen begon het echt voor mij.

Ik stapte in een franchiseformule als ondernemer en begon met het rekruteren, trainen en inspireren van mensen. Na een jaar of zes stonden er vijf verkoopkantoren met ongeveer honderd werknemers en een omzet van meerdere miljoenen. 

Het was een leven waarvan ik altijd gedroomd had. Lekker veel geld verdienen, mooie sportauto rijden, prachtig huis bezitten, imponeren met geld en laten zien dat ik het had gemaakt. Als ik terugkijk dan moet ik hard lachen. Het leek wel een film waar geen eind aan kwam.

Ik werd arm

Einde oefening

Toen ik hoorde dat een partner (geldschieter) door allerlei schandalen op de fles ging, ging het hard. Hard achteruit. We werkten toen samen met Tyco en die ging op de fles door allerlei schandalen in Amerika.

Weg Tyco/Enron en ook weg Mariën met zijn gladde leventje. Ik zat opeens met heel veel personeel dat ik door moest betalen. Een paar maanden ben ik door blijven ploeteren alleen kwam er geen omzet binnen. Ik moest de tent sluiten. Veel geld verdiend en alles weer kwijt geraakt. 

 

Met de moed der wanhoop

Ik had er genoeg van

Daarna ging ik een bedrijf helpen met 15 saleskantoren in Nederland waar een paar honderd verkopers werkten. Zes dagen per week ging ik door het land om verkopers te trainen en te enthousiasmeren. Maandelijks gaf ik speeches in zalen om de boel flink te hypen. Maar op een gegeven moment ging het vuurtje uit in mij. Ik vond er geen ruk meer aan en barstte vaak in tranen uit. 

Bijna dood

Lichtgewicht

Ik ben roekeloos geweest in alles. Met geld, met seks, met stomme investeringen, een ongezond leven en dat zorgde dat ik in het ziekenhuis te horen kreeg dat ik op het randje van de dood balanceerde. We zitten hier in 2012 met een gewicht van 42 kg en een lichaam vol met aids.

Uit de dood

Geen angst meer

Uit de dood opgestaan door veel liefde van familie, vrienden en de goede zorg van de artsen ben ik weer gaan zoeken om mijzelf nuttig te maken. Geen cent op zak, geen huis, geen glitter en glamour maar wel veel levenservaring.

Momenteel ben ik gezond en kan ik mijn levensverhaal ten goede gebruiken om anderen te inspireren. Dit levensverhaal is maar een kleine opsomming van het geheel.

Ik gebruik mijn levensverhaal en 25 jaar ondernemerservaring om anderen te inspireren. Het is geen mooi sprookje maar wel hoe je diep kunt vallen en daarna weer kunt opstaan. 

Jouw verhaal

Vanuit shit ontstaat nieuw leven

In jouw levensverhaal zitten ook allerlei momenten die je kunt gebruiken om anderen te inspireren. Je kunt heel negatief kijken naar alles wat niet is gelukt of je gaat het gebruiken. Dit laatste heb ik gedaan en om je een metafoor mee te geven. "Vanuit shit (mest) ontstaan de prachtigste dingen". Vanuit mest groeien de mooiste planten, bossen, landschappen, etc..

Laten we eens een gesprek aangaan om jouw shit om te zetten in productieve resultaten.

Lets talk als je;

 • grotere klanten wilt

 • je winst wilt verhogen

 • betekenisvolle dingen wilt doen

 • uit de sleur wilt komen

 • je weer een vrij mens wilt voelen

 • uit de stress wilt geraken

 • meer tijd over wilt houden voor mooie dingen

 • productieve inzichten wilt

 • gewoon wilt brainstormen

 • je levensverhaal wilt omzetten in inspiratie

 • klaar bent om er mee klaar te zijn

 • bereidt bent om te transformeren naar wie je echt bent

 

CONTACTFORMULIER

Wat vind Herman Chow van de manier van coaching?

Professioneel fotograaf voor ondernemers en bedrijven.

https://www.hermanchowphotography.com/

BOEK Mariën VOOR JE ORGANISATIE. (Vanaf 15 personen) of boek een gesprek voor individuele coaching. 

Een dagdeel vol inspiratie, inzichten, verhalen en humor.

Mariën verzorgt seminars in heel Nederland. Over sales, doorzettingsvermogen en de beste versie van jezelf zijn. 

In de afgelopen 25 jaar heeft Mariën ervaring opgedaan als spreker, trainer en coach in commerciële organisaties met jonge verkopers, coaches, zzp'ers en salesmanagers. 

Boek nu een voorgesprek
In een telefoongesprek of beeldtelefoon van ongeveer een uur neem je met Mariën de belangrijkste inhoudelijke punten door.

Doel: een sessie creëren waar opdrachtgever en deelnemers echt iets aan hebben.

Je kunt ook appen voor een voorgesprek

Doelgroep

 • Verkopers
 • Coaches
 • Zzp'ers
 • Jonge ondernemers
 • Vrouwelijke ondernemers
 • Salesmanagers
 • Franchise ondernemingen

Mariën van Raan
info@aaacoaching.nl
WhatsApp 0657011634

Klik: Wat is de ervaring van Ineke Kramer