Wie is Mariën van Raan

Hij doet in het inspireren van mensen. Dat is de korte versie.

 

Mariën van Raan (54) onderneemt sinds 1998 en is inmiddels een veelvraat in het vergaren en onderzoeken hoe mensen optimaal kunnen presteren.

De eerste stap begon in de verkoopwereld en die waren afgrijselijk. Ik moest deur aan deur alarmsystemen verkopen aan particulieren. Heel veel nee's verzamelen zodat er ergens een ja uitkwam.

Na een aantal maanden gingen de ja's omhoog en de nee's omlaag. Mijn geheim was dat ik heel snel kon verplaatsen in de ander en daardoor snel vertrouwen kreeg van de klant. Dit resulteerde in hoge verkoopcijfers waardoor ik aangesteld werd om het aan anderen te leren.

Toen begon het echt voor mij.

Ik stapte in een franchiseformule als ondernemer en begon met het rekruteren, trainen en inspireren van mensen. Na een jaar of zes stonden er vijf verkoopkantoren met ongeveer honderd werknemers en een omzet van meerdere miljoenen. 

Het was een leven waarvan ik altijd gedroomd had. Lekker veel geld verdienen en nog harder opmaken aan allerlei onzin. We werkte toen samen met Tyco en die ging op de fles door allerlei schandalen in Amerika. Weg Tyco/Enron en ook weg Mariën met zijn gladde leventje. 

Ik had er genoeg van

Daarna ging ik een bedrijf helpen met 15 saleskantoren in Nederland waar ongeveer 750 verkopers werkte. Zes dagen per week ging ik door het land om verkopers te trainen en te enthousiasmeren. Maandelijks gaf ik speeches in zalen om de boel flink te hypen. Maar op een gegeven moment ging het vuurtje uit in mij. Ik vond er geen ruk meer aan en barste vaak in tranen uit. 

Bijna dood

Lichtgewicht

Ik ben roekeloos geweest in alles. Met geld, met seks, met stomme investeringen en een ongezond leven en dat zorgde dat ik in het ziekenhuis te horen kreeg dat ik op het randje van de dood balanceerde. We zitten hier in 2012 met een gewicht van 42 kg en een lichaam vol met aids.

Uit de dood

Geen angst meer

Uit de dood opgestaan door veel liefde van familie en vrienden en de goede zorg van de artsen ben ik weer gaan zoeken om mijzelf nuttig te maken. Geen cent in mijn zak, geen huis, geen glitter en glamour maar wel veel levenservaring. In 2016 heb ik mijn verhaal beschreven in een e-book en daar kwamen meer dan honderd coaches en andere ZZP'ers op af.

Wat mij opviel in deze sessie is het volgende. Ik vroeg, "wie vind het moeilijk om nieuwe klanten te benaderen" en bijna iedereen stak zijn hand op dat was het signaal om hier iets aan te doen. Na tientallen gesprekken met ondernemers, het onderzoeken van mijn eigen angsten en het bestuderen van tientallen boeken kwamen 3 hoofdredenen naar voren. 

  1. de angst voor afwijzing om nieuwe klanten te benaderen
  2. niet weten hoe je een goed gesprek kunt houden om een overeenkomst te sluiten
  3. de angst om een goed bedrag te vragen voor je diensten.

 

Hoe verder?

Klanten creëren op een natuurlijke manier

I

Zullen we kennismaken zonder dat je hoeft te investeren?

 

Meld je nu aan en stuur een mail om meer info te ontvangen betreft de datums van de workshops en de locatie. 

info@aaacoaching.nl of info@zzpedia.nl

Mariën van Raan en Donate Baardolf

Website ZZPedia: https://zzpedia.nl/